Kosten

Relatie- en gezinstherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het volgende gaat op voor de manier waarop de relatietherapie, systeemtherapie en psychosociale therapie bij mijn praktijk voor Relatietherapie in Amersfoort bekostigd kan worden:

De kosten per gesprek zijn € 80 voor een individueel gesprek en € 100 voor een gesprek met meerdere personen. Dit geldt ook voor het intakegesprek.

Via de beroepsvereniging NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen) kunnen de kosten soms, indien u aanvullend verzekerd bent, deels vergoed worden door de zorgverzekeraars waar het NVPA een overeenkomst mee heeft. Deze regelingen en de verzekeringen welke dit betreft, zijn te vinden op de website van het NVPA: https://www.nvpa.org In dit geval breng ik u het bovenstaande bedrag  (dus € 80 voor een individueel gesprek en € 100 voor een gesprek met meerdere personen) per zitting in rekening (dit geldt ook voor het intakegesprek) en kunt u dit declareren bij uw zorgverzekeraar.

Lidmaatschapsnummer NVPA: 102051

Bij het NVPA heb ik een licentie met de specialisaties Psychosociale therapie, Relatietherapie en Systeemtherapie. Psychosociale therapie wordt op de boven beschreven manier vergoed. De definitie van Psychosociale therapie bij RBCZ is:

Psychosociale therapie is een vorm van therapie die zich richt op het verbeteren van de emotionele en sociale gezondheid van een cliënt. Het gaat hierbij om het oplossen van persoonlijke problemen, die het dagelijks functioneren belemmeren. De therapie richt zich op het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het versterken van het zelfbeeld en het omgaan met emoties. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende technieken. Het doel van psychosociale therapie is om mensen te helpen beter te functioneren in hun dagelijks leven en persoonlijke problemen op te lossen.

De behandelingen zijn vrijgesteld van BTW. Mijn BTW id is NL001185377B31